Wat voor soort jurk past bij mijn figuur?

Geplaatst op

Een vraag die wij regelmatig krijgen is: ‘welke soort jurk past nu bij welk figuur?’ Maar een jurkje uitzoeken dat past bij je figuur, dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het draait allemaal om het juiste soort jurkje.

Er zijn verschillende soorten jurken die je online kunt vinden, maar welke jurk past nu bij welk figuur? Je leest het hieronder. Klik eventueel op onderstaande vragen om direct meer te lezen over jurken voor jouw figuur.

Jurken waar je slanker in lijkt

Heb je een klein buikje of zelfs een dikke buik, dan zul je mogelijk denken dat een jurk niets voor jou is. Maar niets is minder waar! Je hebt alleen het juiste soort jurk nodig, een model waarin je slanker lijkt. Deze figuur corrigerende jurken zorgen zelfs dat een dikke buik gecamoufleerd wordt.

Er zijn verschillende soorten modellen jurken waar je slanker in lijkt. De optimale soort jurk hangt hierbij af van je vrouwelijke vormen, waaronder het formaat van borsten en je billen.

Grotere borsten en brede heupen

Heb je grote borsten en wat bredere heupen? Kies voor een overslag jurk of wikkeljurkje met een leuke print. Combineer deze jurk met een tailleriem en vest, hiermee komen je rondingen optimaal naar voren en lijk je slanker. Wijde kleding raden we af, hiermee verberg je alle vrouwelijke vormen.

Kleinere borsten en kleine billen

Voor dames met minder rondingen is een A-lijn jurkje perfect! Een A-lijn jurkje creëert en accentueert een smallere taille. Hiermee komen je borsten en billen direct beter naar voren en lijk je toch lekker slank.

A-lijn jurkjes

Jurkje waarin je langer lijkt

Ben je als vrouw iets kleiner dan gemiddeld? Dat is niets om je voor te schamen! Bijna iedere man zoekt juist het liefst een kleinere vrouw. ‘Klein maar fijn’ zullen we maar zeggen. Wil je graag een jurkje waar je langer in lijkt? Kies voor een strakke jurk, het liefst zonder drukke prints. Verticale strepen op je jurkje helpen natuurlijk wel voor meer lengte.

Schoenen met een hoge hak zijn voor kleinere dames ook een aanrader. Je bent direct langer. Maak je outfit daarom af met een paar hoge pumps of enkellaarzen met hak. Natuurlijk is het wel heel belangrijk dat je op je hakken kunt lopen. Oefen thuis een paar keer voordat je op pad gaat, vooral als je hoge hakken aan wilt voor een speciale gelegenheid.

De perfecte jurk bij een zandloper figuur

Voor dames met een zandloper figuur is het super eenvoudig om een leuk jurkje te vinden. Het enige waar je op moet letten, is dat jij je perfecte figuurtje niet per ongeluk verbergt. Je accentueert je vrouwelijke vormen eenvoudig door een strak jurkje te dragen. Let wel op dat je niet een te strak jurkje draagt, dit kan snel ordinair ogen bij dames met een zandloper figuur.

Belangrijk: voel je goed in je jurkje

Het belangrijkste is dat jij je goed voelt in je kleding, ook al heb je een klein buikje of ben je iets dikker. Jij bent jij, schaam je niet voor wie je bent! Laat maar eens zien hoe stijlvol jij eruit ziet, niemand die nog ziet dat je iets dikker bent. Kies voor meer zelfvertrouwen!

jurkje-jou-figuur

Lees ook het artikel: Zo krijg jij je garderobe weer op orde voor de winter.

Gerelateerde berichten

Stoffen gekte: Alles over tweed

In de wereld van mode en stoffen is er een tijdloos materiaal dat synoniem staat voor elegantie en duurzaamheid: Tweed. Deze stof, met zijn warme,...

Lees meer

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden