Zo krijg jij je garderobe weer op orde voor de winter

Geplaatst op

Goed, we kunnen er niet meer omheen. De zomer is officieel voorbij. De herfstdagen zijn aangetreden en de koude winterdagen laten niet meer lang op zich wachten. Heb jij de korte broeken en shirtjes nog altijd voorin de kast liggen? Dan is het hoog tijd om aan de slag te gaan met je garderobe, zodat je niet met te weinig kleding in de auto komt te zitten na de nachtvorst. Hoe krijg je de garderobe nu voor eens en altijd echt op orde?

Stap 1: maak alles leeg

Je kunt middenin de rotzooi beginnen en gaan trekken in de stapels. Maar dat levert doorgaans niet de beste resultaten. Daarom is het beter om eerst alles leeg te maken. Letterlijk alles. Maak heel de klerenkast leeg en kijk eens goed naar de indeling die je hebt. Werkt dit echt? Kun je systematiseren in de kledingkast die je nu hebt?

Zo niet, dan kun je echt aan de slag. Maak schappen of hangers, zorg voor een goede spiegel aan de binnenkant van de deur en zorg voor extra verlichting, desnoods in de kast zelf. Hierbij moet je wel even opletten. Het licht moet je namelijk niet in de ogen schijnen. De bovenste rand van de deurpost in de kast is daarmee een goede plek om de lampen te monteren. Heb je geen kennis van stroom en krijg je al de kriebels wanneer je groepenkasten ziet? Schakel dan een elektricien in, zodat je zeker weet dat het veilig gedaan wordt. Of je schoonvader natuurlijk, als die het gratis kan doen.

Stap 2: sorteer en wees eerlijk

Die jurk die je al drie jaar bewaart omdat je ‘er zeker weer in gaat passen’. Of die broek waaronder je alleen nog zwart ondergoed kunt dragen omdat de stof zo dun geworden is. Gooi het weg. Eerlijk sorteren is het begin van een geordende garderobe, omdat je op die manier precies weet wat je hebt en kunt dragen. Je ziet ook direct wat er mist. Dan is het tijd om de kledingkast aan te vullen, zodat het weer volledig is met alles wat je nodig hebt. Kijk vooral eerst even naar aanbiedingen en of er een kortingscode is, zodat je niet te veel betaalt voor die nieuwe kleding. Met een bol.com kortingscode kun je direct alle heren- en damesmode online bestellen bijvoorbeeld.  

Stap 3: bijhouden!

Het is vervelend, saai en het is veel werk. Maar wanneer je je garderobe vanaf dit punt gewoon netjes bijhoudt, hoef je straks niet meer zo uitgebreid aan de slag. Pak daarom aankomend weekend je kledingkast eens aan zodat je vanaf nu niet meer een hele dag kwijt bent aan het organiseren van je kleding!

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden