Ook jij zult ongetwijfeld wel eens iets weggeven aan een zakelijke relatie. Dat kan als felicitatie zijn voor een promotie, als bedankje voor een succesvolle samenwerking of bijvoorbeeld als kerstattentie. Dan is de verpakking ervan ontzettend belangrijk. Maar het gaat toch om het product? Dat klopt. Maar ondanks dat, geeft de verpakking de eerste indruk af. En die is bepalend voor de mening van je relatie en dus voor zijn beeld ten opzichte van jou. Er zijn plenty aan mogelijkheden om relatiegeschenken te verpakken. Wat kun je waarvoor gebruiken?

Met tassen pak je groot uit

Mag het wel iets groter zijn? Dan kun je bijvoorbeeld tassen bedrukken. Je hebt simpele katoenen tassen, maar ook luxe sporttassen die je van je logo kunt voorzien. Geef daarin je geschenk(en). Of maak er speciaal een goodie bag van als dat passend is bij de gelegenheid! Voor iets minder grote geschenken of eenvoudige goodie bags is papieren tasjes bedrukken een leuk idee. Dat volstaat op bijvoorbeeld open dagen uitstekend. Het eerste wat ze zien is de verpakking, en dus meteen je logo. Plus ze lopen ermee rond, zodat de omgeving het ook ziet. Al is het niet bewust, het logo blijft op den duur wel hangen in het geheugen! Heb je 1 geschenk dat je wilt geven, dan kun je bij veel geschenken ook sleeves bestellen. Een mooi, netjes hoesje met je logo erop om om het cadeautje heen te doen. Natuurlijk in jouw kleur.

Klein maar fijn

Als kleine attentie om bijvoorbeeld te bedanken voor een aankoop of om puur en alleen naamsbekendheid te genereren bij potentiële relaties, kan een pen of sleutelhanger met logo voldoende zijn. En die kun je heel goed via de post versturen. Zo is het verrassingseffect groot. Tussen alle meldingen en mailtjes is het haast speciaal geworden om iets fysieks te ontvangen. Laat mooie, persoonlijke enveloppen maken van jouw bedrijf en verstuur ze daarin. En dan voeg je daar natuurlijk ook even een persoonlijke compliment card aan toe!