Waarom kopen mensen vaak een rolgordijn op maat?

Geplaatst op

Zoals het woord rolgordijn al doet vermoeden, is het een gordijn dat je kunt oprollen. Meestal kan dit door aan touwen of touwen te trekken. Zo kunt u het rolgordijn laten zakken en omhoog doen. Je kunt zelf de hoogte kiezen waarop je de rolgordijnen laat zakken zodat de hoeveelheid licht bepaald kan worden. Rolgordijnen hebben nog veel meer voordelen

Een rolgordijn op maat kan met bijna alle afmetingen worden gemaakt. Het voordeel is dus dat je geen kieren meer hebt en het perfect op jouw raam afsluit.

Bekijk hier onze collectie verduisterende rolgordijnen

Kan een rolgordijn samen met een overgordijn?

Vind je rolgordijnen wat koud, dan kun je ze gemakkelijk combineren met overgordijnen. Rolgordijnen hangen in de ramen en de overgordijnen vallen overheen. Zo creëer je net wat meer warmte en sfeer. Kies je bijvoorbeeld voor rolgordijnen in combinatie met overgordijnen in de slaapkamer, dan kun je kiezen voor overgordijnen en rolgordijnen om het licht tegen te houden om ’s nachts voor voldoende duisternis te zorgen.

Rolgordijnen voor isolatie

Zonwering heeft een groot effect op de binnentemperatuur. De lichtintensiteit wordt gedempt, zodat er automatisch minder warmte naar binnen dringt. Rolluiken hebben een speciale coating en hebben daardoor een goede warmte-isolerende werking. In deze tijd dat de energie/gas prijs erg hoog is, maakt extra isolatie een groter verschil dan eerst.

Hoe monteer je de motor van een elektrisch rolgordijn?

Elektrisch bediende rolluiken zijn voorzien van een motor. De motor kan discreet in rolgordijnen worden verborgen, zodat de uitstraling van uw interieur behouden blijft. Het installeren van elektrische rolgordijnen is bijna net zo eenvoudig als het installeren van handmatige rolgordijnen.

Met nog een paar stappen heb je de motor als volgt gemonteerd:

  • Bevestig de adapter en beugel aan de motor en plaats de klem aan het uiteinde van de motor, zodat de beugel niet uit de motor kan komen.
  • Plaats de motorsteun op het product en zorg ervoor dat deze stevig er in vastzit.
  • Plaats de motor in de buis van het product.
  • Plaats de buis met de motor in het product.

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden