Waarom kiezen voor Vans schoenen?

Geplaatst op

De Vans schoen is een van de meest iconische schoenen die er bestaat. Het is net zoiets als de Nike Air Jordan, niet weg te denken uit de geschiedenis van de (sport)schoen. Maar waarom kiezen zoveel mensen voor Vans schoenen? 

Vans geschiedenis

Vans is in de zestiger jaren opgericht door twee broers in Amerika. Officieel had het bedrijf een andere naam, maar de Authentic schoen was de eerste binnen de Vans stijl en is ook altijd iconisch en veel verkocht gebleven. Skaters wisten Vans al snel te vinden door hun duurzaamheid en sticky zolen, wat voordelen met zich meebracht tijdens het skaten. De skaters binnen de Californische gemeenschap konden zich vanaf de jaren zeventig dan ook niet meer vertonen op de skatebaan zonder een paar Vans aan hun voeten. 

Productieproces van Vans schoenen

Elk jaar worden er rond de 80 miljoen Vans geproduceerd met een rubberen zool. De rubberen zool wordt één keer gebakken en dan wordt het typische wafelpatroon in de zool gestanst. Na montage wordt de zool gestoomd en nogmaals gebakken, wat zorgt voor de buigzaamheid van de zool. De rest van de schoen wordt gesneden en voorzien van de kenmerkende stiksels. Het katoen van de Vans schoenen wordt gekocht volgens het betere katoen initiatief wat moet zorgen voor een verminderde milieu impact en een eerlijkere prijs voor arbeiders en boeren.

Populaire Vans schoenen

De Sk8-Hi, Old Skool, Slip-on en Authentic zijn allemaal iconische en nog steeds gefabriceerde Vans stijlen die het meest worden verkocht. de Authentic is de eerste schoen die geproduceerd werd en nog steeds bestaat, de Slip-on is een heerlijke instapper voor ultiem draagcomfort, de Oldskool blijft ook een veel verkocht model door de klassieke combi van zwart met witte veters. De Sk8-Hi is tot slot een wat hogere sneaker die de enkel van de skater wat meer beschermd en er ook nog eens tof uitziet. 

Waarom zou je dan kiezen voor Vans? Naast dat deze schoenen klassiek en tijdloos blijven, zijn het ook schoenen die duurzaam geproduceerd zijn en een hoog draagcomfort kennen. Kortom, met een paar Vans kun je nog steeds thuis blijven komen. Bij Durlinger is een uitgebreid Vans assortiment verkrijgbaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden