Romper, waarom is het handig?

Geplaatst op

Dat een romper handig is voor een newborn oftewel een pasgeboren baby is al bekend. Het is met name ideaal voor het op de plaats houden van de luier. Kan de luier te veel heen en weer bewegen dan is de kans groot dat er lekkage ontstaat. Niet prettig. Daarnaast zorgt de romper er ook voor dat de baby warm blijft. Doordat hij zowel over de buik als over de rug volledig vast zit, heb je geen kans op een blote buik of blote rug. Hierdoor blijft de newborn lekker warm.  Hierdoor is het dan ook een absolute must in de kledingkast van een newborn.

Voor elk seizoen een romper 

Zo’n romper legt voor elke outfit de basis. Voor elk seizoen is er een variant te krijgen. Zo heb je een romper met lange mouwen voor de koude dagen. Of als je er niet overheen wil doen behalve een broek. Je hebt een variant met korte mouwen. Voor de lente of herfst. Ook is er een variant zonder mouwen. Deze is altijd te gebruiken. Zowel onder kleding als in de zomer. Uiteraard is het geen harde stelregel. Het is meer ter indicatie. De mouwloze past ook prima onder een dikke wintertrui waardoor hij ook te gebruiken is in dat seizoen. 

Waar kan je een romper kopen? 

Zo’n romper is ideaal maar waar kan je ze het beste kopen? Je hebt ze in uiteenlopende prijscategorieën daardoor zijn ze ook bij verschillende winkels te krijgen. Ook zijn ze te koop online bij heel veel webshops. De grote ketens hebben meestal hun kledinglijn ook online staan. Daarnaast zijn er ook veel specifieke baby winkels zoals Prénatal waar je er een kan kopen. Samen met nog veel meer leuke babyspullen. 

Welke maat romper heb ik nodig voor een newborn?

Als er een kleine op komst is, is het altijd goed om alvast een aantal setjes kleding in te slaan. Alle verschillende printjes en kleurtjes zullen het moeilijk maken om de leukste te kiezen. Als je ze alvast wil aanschaffen voor een pasgeboren baby (newborn) dan zit je vaak goed met maat 50. Wil je extra zekerheid en maakt het je niet uit als die misschien iets te ruim zit in het begin? Dan kan je ook kiezen voor een maat 56. Is een baby veel te vroeg geboren dan hebben ze soms zelfs nog maat 44 nodig. Gelukkig groeien jonge kinderen snel. Heb je een te grote gekocht? Bewaar hem in de kast en hij zal sneller passen dan je denkt. 

Is zo’n romper wel handig met kleine baby’s?

Ik hoor het je denken. Is dit wel handig? Zo’n kledingstuk moet toch over het hoofd. Een kleine baby kan aardig tegensputteren en veel bewegen. Hierdoor zijn er ook varianten die niet over het hoofd moeten. Dit heet een overslag romper. Dat maakt het aankleden een stuk leuker. Voor de rest heeft het alle andere voordelen van een romper.

Gerelateerde berichten

Stoffen gekte: Alles over tweed

In de wereld van mode en stoffen is er een tijdloos materiaal dat synoniem staat voor elegantie en duurzaamheid: Tweed. Deze stof, met zijn warme,...

Lees meer

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden