Polyester kleding: wat is er waar?

Geplaatst op

Je kunt kiezen uit een pyjama van polyester of katoen? Welke kies je op basis van je gevoel? Veel mensen kiezen instinctief voor die van katoen. “Polyester, daar ga je toch vreselijk van zweten?”, is iets wat veel mensen roepen. Maar is dat wel zo? Wij hebben een aantal feiten en fabels voor jou op een rijtje gezet.

Waar of niet waar: Polyester laat je zweten
Niet waar! Om maar gelijk even met die eerder genoemde stellen te beginnen. Dit is niet waar. Polyester van 30 jaar geleden had wel die eigenschap. Je kreeg het er snel loeiheet in! De techniek heeft voor een hoop verbeteringen gezorgd met als resultaat dat de polyester die nu in kleren verwerkt zit veel beter ademt.

Waar of niet waar: Polyester neemt geen vocht op
Ook dit is niet waar. Dit hoeft echter zeker geen negatieve eigenschap te zijn. Polyester neemt geen zweet op waardoor jij geen donkere vlekken of zweetplekken op je kleding krijgt. Op deze manier krijgt het vocht de kans om te verdampen. Het is daarom ook het meest geliefde materiaal voor sportkleren. Daarnaast houdt het warmte vast, perfect om ’s avonds nog even te gaan sporten zonder het koud te krijgen.

Waar of niet waar: Polyester is kleurvast
Absoluut waar! Je hebt vast wel zo’n zwarte broek die er bij aankoopt perfect uitzag, maar na twee wasbeurten meer op grijs lijkt. Dat probleem heb je niet met polyester, zelfs niet wanneer je het in de zon hangt te drogen. Daarnaast zijn de kleuren vaak een stuk intenser dan bij bijvoorbeeld katoen of viscose.

Een pyjama van polyester is dan uiteindelijk toch nog niet zo’n gek idee! Ben jij op zoek naar jouw perfecte dames pyjama of herenpyjama’s? Kijk dan naar de collectie van Jolyz Pyjama-webshop!

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden