Mondkapjes kopen: drie tips

Geplaatst op

In deze tijd waarin het dragen van mondkapjes verplicht is in het openbaar vervoer, zullen veel mensen mondkapjes kopen. En dan heb je een groot aantal opties, want steeds meer winkels en particuliere initiatieven verkopen deze producten. Mondkapjes kopen is dus niet moeilijk, maar het is wel verstandig dat je er even goed over nadenkt. Elke keer dat je een trein, bus, metro of tram instapt is een mondkapje verplicht. Met de volgende tips weet je zeker dat je de juiste mondkapjes koopt.

Tip 1: mondkapjes kopen voor jouw doeleinde

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soort mondkapjes, namelijk stoffen kapjes en wegwerp kapjes. Het is belangrijk dat je dan de juiste keuze maakt. Wegwerp kapjes gebruik je één keer en doe je daarna bij het restafval. Stoffen kapjes gebruik je ook één keer, maar deze neem je mee in een afgesloten zakje. Je wast ze en kunt ze weer gebruiken. De keuze wordt waarschijnlijk bepaald door hoe vaak je met het openbaar vervoer gaat. Reis je dagelijks van- en naar je werk, dan is het goedkoper om een aantal stoffen mondkapjes te kopen. Anders heb je elke week 10 wegwerp mondkapjes nodig. Ga je niet regelmatig met het openbaar vervoer, dan is een pakje wegwerp mondmaskers kopen een goed idee. Zorg ervoor dat je altijd een aantal bij je hebt en mocht je dan de trein pakken, dan ben je voorbereid.

Tip 2: maak je mondkapjes zelf

Je kunt je mondkapjes kopen, maar het is niet moeilijk om niet-medische mondkapjes zelf te maken. En deze zijn ook in het openbaar vervoer toegestaan. Je doet dit het beste van katoen en je plaatst twee lapjes van 20 bij 27 centimeter op elkaar. De lange kant zoom je dicht en aan de korte kanten maak je een bredere zoom waar het elastiekje doorheen kan. Zorg dat het mondkapje goed aansluit en je gehele neus, mond en kin bedekt. Trek de knoopjes van het elastiek in de zoom en naai het elastiek vast. Deze mondkapjes was je en gebruik je weer. Maak er een aantal voor jezelf, doe ze in een afgesloten zakje in je tas en je hebt altijd een mondkapje op voorraad.

Tip 3: mondkapjes kopen online

Etos, Hema, Trekpleister en Kruitvat bieden nu ook in hun online winkels mondkapjes aan. Online mondkapjes kopen is natuurlijk veel gemakkelijker. Er zijn ook een groot aantal particulieren die stoffen mondkapjes verkopen met een patroon, een afbeelding of een andere print. Dit zijn de mondkapjes die je opnieuw kunt gebruiken. Ga je je mond kapjes online kopen, let er dan wel op dat ze van goede kwaliteit zijn. Een erg goedkope deal is vast te mooi om waar te zijn.

En dit moet je ook weten

Niet medische mondkapjes zoals die je kunt gebruiken in het openbaar vervoer beschermen jou niet tegen het oplopen van het virus, maar ze beschermen anderen tegen het krijgen van het virus van jou. Daarom is het ook voor iedereen verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer, want zo beschermen we elkaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden