Hoe te zorgen voor je zilveren oorbellen: 4 tips!

Geplaatst op

Ze zijn al jarenlang onmisbaar in iedere sierraadcollectie: zilveren oorbellen. Ze zijn in principe bedoeld om een leven lang mee te gaan, maar toch kan het zijn dat ze er wat doffer uitzien. Hier zijn enkele tips en trucs om je zilveren oorbellen er als nieuw uit te laten zien.

  1. Houd rekening met vochtigheid

Let erop dat je je oorbellen niet op een natte of vochtige plek neerlegt wanneer je ze uitdoet. Water heeft op verschillende manieren effect op zilver. Zo ook zweet! Doe je oorbellen dus af wanneer je gaat sporten. Het allerslechtste voor je zilveren oorbellen is chloor. Chloor tast het zilver aan en dat wil je natuurlijk niet! Als je van plan bent om te gaan zwemmen of nat te worden, kun je je zilveren oorbellen dus het beste thuis laten. 

  1. Make-up en zilver

Huidverzorging & make-up routines zijn essentieel en je oorbellen moeten de finishing touch zijn! Chemicaliën in lotions, haarproducten en parfum gaan slecht in combinatie met zilver en kan het dof maken. In plaats van je routine te beginnen met oorbellen, begin dan eerst met je schoonheidsroutine en sluit deze af met je favoriete zilveren juweeltjes.

  1. Draag het vaak!

Zilver houdt ervan om gedragen te worden. Hoe meer je zilver draagt, hoe minder kans het heeft om te bezoedelen. Draag je zilver dus vaak! 

  1. Houd het schoon

Heb je een stap gemist en heb je je sieraden nodig om te schitteren? Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken om je zilver schoon en glanzend te houden. Er zijn speciale zilverpoetsdoekjes, polijstdoekjes en speciaal reinigingsmiddel voor zilver. Een eco-vriendelijke, niet-giftige schuimende zilverreiniger is de beste manier om je zilver te laten schitteren. Gewoon een beetje schuim over je zilver pompen, een paar seconden wachten en afwassen met warm water en een zachte spons. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden