Fietstas voor een kinderfiets kopen kan best lastig zijn

Geplaatst op

Wanneer de zijwieltjes van een kinderfiets verleden tijd zijn geworden, en de kleintjes al behoorlijk met een fiets overweg kunnen, dan is fietstassen kinderfiets kopen de volgende fase. Voor de allerkleinsten is waarschijnlijk niets fijner dan dat ze nog naast papa of mama fietsen met hun eigen rugzak naar de kleuterschool.

Het opbergen en vervoeren van hun eigen hapjes en drankjes, hun favoriete knuffel of speeltje in hun rugzak, geeft het gevoel dat ze erbij horen. Dit draagt bij aan hun verantwoordelijkheidsgevoel en misschien wel de veiligste oplossing, omdat bij de allerkleinsten de motoriek nog wel eens wat te wensen overlaat.

Wanneer kinderfietsen groter worden, blijven de fietstassen niet achter

Er komt een moment dat de juiste maat en capaciteit bij een fietstas voor een kinderfiets kopen belangrijk gaat worden. Dan is naast design ook de maat van belang als het gaat om de aanschaf van een fietstas voor je kind. Kinderfietstassen moeten compact genoeg zijn om perfect te passen bij het formaat kinderfiets dat je kind heeft, maar ook ruim genoeg om alles mee te kunnen nemen wat ze die dag nodig hebben.

Wanneer het lesmateriaal dat kinderen mee moeten nemen zo omvangrijk wordt, kun je beter een fietstas voor een kinderfiets kopen vanwege een betere bewegingsvrijheid en minder belasting van rug en schouders. Fietstassen zijn daarom verkrijgbaar in vele vormen en maten, maar de meest gangbare voor de schoolgaande jeugd zijn toch wel de stuurtassen, enkele of dubbele kinderfietstassen voor de bagagedrager.

Veiligheid en functionaliteit

Bij een fietstas voor een kinderfiets kopen is het belangrijk te letten op de veiligheid ervan. Een fietstas van behoorlijke omvang die ze aan het stuur kunnen bevestigen kan best een behoorlijk gewicht aan lesmateriaal in. Let dan wel op dat je kind dit extra gewicht aan het stuur aan kan, zodat de weerstand ervan geen hinder is bij een handeling zoals, plotseling moeten uitwijken.

Verder is niet alleen belangrijk dat de fietstas makkelijk aan het stuur of de bagagedrager hangt, de tas moet daar ook tijdens het fietsen blijven hangen. Kinderen op fietsen kunnen soms roekeloos rijden, obstakels als bijvoorbeeld stoepranden wordt vaak niet over nagedacht. Fietstassen met extra klittenbandsluiting kan daarom noodzakelijk zijn, om de fietstas veilig op zijn plek te houden bij elke hobbel.

Waterdicht en slijtvast

Kinderen kunnen zijn wild in hun doen en laten, en als ouder koop je een fietstas die zeker het hele schooljaar of langer mee moet. Dan is het materiaal zeker de moeite waard om op te letten bij de aanschaf ervan. In een regenachtig land als Nederland is het wel de bedoeling doet de schoolspullen droog blijven, als ouder weet je deze spullen niet echt goedkoop zijn.

Verder is het belangrijk dat de fietstas makkelijk is mee te nemen, sommigen zijn voorzien van een extra schouderband, hierdoor heb je tevens een schoudertas. Er zijn ook rugtassen met wegvouwbare bevestigingshaken. Dit soort tassen zijn in het verkeer een fietstas en bij gebruik op school een rugtas. Een fietstas voor een kinderfiets kopen kun je in allerlei kleuren voorzien van leuke prints, hierdoor zul je kind met een vertrouwd gevoel naar school gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden