De voor- en nadelen van verschillende soorten horlogeglas

Geplaatst op

Bij het kopen van een horloge denk je vaak niet na over het soort glas dat er gebruikt wordt, terwijl dat eigenlijk bijna net zo belangrijk zou moeten zijn als de stijl van het horloge. Toch staat men daar niet zo vaak bij stil. Er zijn verschillende soorten horlogeglas en elke heeft zo zijn sterke en zwakke punten. Door meer te weten over deze soorten glas weet je hoe goed elke soort het jouw Rolex horloge beschermt tegen bijvoorbeeld krassen.

Saffierglas

Als je puur naar de kwaliteit van het glas kijkt, dan staat saffierglas bovenaan. Dit glas is drie keer zo hard als mineraalglas en is net iets ‘zachter’ dan diamanten. Veel horloges uit het topsegment hebben dan ook horlogeglas van saffierglas. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit glas op de duurste horloges zit.

Mineraalglas

Mineraalglas is zo’n zeven keer harder dan kunststof glas en wordt vaak gebruikt bij middeldure horloges. Dit glas wordt gemaakt door glaskristallen chemisch te behandelen. Dit maakt ze sterker en beter bestand tegen krassen. Wanneer je horloge met mineraalglas valt en het glas breekt, vallen de reparatiekosten nog mee. Dit glas is dan ook een populaire optie voor horloges in het middensegment.

Kunststof

Glas van kunststof is het goedkoopste glas van dit rijtje. Ze kunnen tegen een stootje, maar zijn niet krasvrij. Een groot voordeel is echter dat kunststof glas niet verbrijzelt wanneer het breekt. Veel horloges van de Rolex sportlijn zijn daarom ook gemaakt met kunststof glas. Wanneer er een krasje komt op kunststof glas, kan dit in de meeste gevallen eenvoudig gepolijst worden. De reparatiekosten vallen daardoor vaak niet zo hoog uit als bij saffierglas en mineraalglas.

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden