De gezondheidsvoordelen van slapen met sokken aan

Geplaatst op

Een goede nachtrust is essentieel om je dag fijn te beginnen. Er zijn zoveel dingen die je kunt en moet doen om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk slaapt, maar hier is er een waar je waarschijnlijk nog niet eens aan gedacht hebt: naar bed gaan met frisse sokken aan. Onderzoek geeft een correlatie aan tussen snel inslapen en een goede bloedcirculatie. Het dragen van sokken stimuleert de doorstroom bij je voeten en zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk slaapt.

Het dragen van sokken helpt je sneller in slaap te vallen dan zonder, omdat in slaap vallen vereist dat alleen onze interne kerntemperatuur (CBT) daalt terwijl de huid warm blijft. Jezelf bedekken met dekens en sokken aantrekken verwarmt je huid, verwijdt je bloedvaten en laat de CBT dalen. Dit geeft aan je hersenen het signaal dat het tijd is om te slapen.

Nachtzweet en opvliegers voorkomen

Het dragen van sokken helpt je lichaam de temperatuur beter te regelen. Daarom wordt je slaap minder snel verstoord door nachtelijk zweten of opvliegers.

Droge huid verbeteren

Tijdens koude winters hebben veel mensen te droge of gebarsten voeten. Dit kan irritatie en pijn veroorzaken. Een geweldige manier om deze droogte te bestrijden is om je voeten voor het slapen gaan te hydrateren en dan een paar katoenen sokken aan te trekken.

Voorkom de ziekte van Raynaud

De ziekte van Raynaud is een aandoening van de bloedcellen, die een ernstige overreactie op de kou veroorzaken. Dit kan leiden tot doorligplekken en weefselsterfte. Het dragen van sokken tijdens het slapen verbetert de regulering van de lichaamstemperatuur en vermindert de kans dat de ziekte van Raynaud toeslaat.

De juiste sokken voor het slapengaan kiezen

Draag ’s nachts nooit dezelfde sokken die je die dag gedragen hebt en zorg er altijd voor dat je een schoon, fris paar aantrekt om te voorkomen dat er zich bacteriën ophopen die kunnen leiden tot schimmelinfecties. Reinig je voeten en droog ze grondig (vooral tussen je tenen) nadat je je sokken hebt uitgetrokken.

Ook de keuze van de juiste sokken is belangrijk. Er moet voldoende ruimte zijn om de luchtstroom rond je voeten te laten bewegen, zodat ze niet oververhit raken of zweten. Als je voeten te warm zijn, groeit het aantal bacteriën op je voeten. Koop een paar sokken van natuurlijke vezels, die niet erg dik zijn. Voor nieuwe sokken ga je naar Sokkendirect.nl. Maak keuze uit een ruim assortiment met onder andere Falke sokken en Tommy Hilfiger sokken.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het kopen van sneakers?

Ben jij dol op sneakers? In dat geval is het belangrijk om schoenen aan te schaffen die bij jouw outfit passen. Je hebt immers schoenen in allerlei...

Lees meer

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden