De evolutie van het klassieke T-shirt is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Vanaf het eerste prototype van de vakbondskostuums die eind 1800 in de VS werden ontwikkeld, heeft het verschillende transformaties ondergaan om uit te groeien tot een van de meest veelzijdige herenkledingstukken. De 100 jaar lange traditie die begon als een werkkleding is nu niet meer weg te denken uit de kledingkast van de man.

Wat zijn de verschillende halslijnen?

Hieronder hebben we de populairste halslijnen genoemd die het T-shirt een moderne twist hebben gegeven zonder afbreuk te doen aan zijn esthetiek.

Populairste T-shirt van het moment

Waarschijnlijk is het T-shirt dat je het meest tegenkomt bij mannen het crew neck T-shirt. Het wordt gekenmerkt door een ronde halslijn die strak om de hals past en het beste werkt bij mannen met lange, smalle gezichten en schuine schouders om een goed afgerond silhouet te creëren.  Voor een tijdloze look is er niets beter dan het T-shirt met crew neck.

Een shirt dat voor vrouwen graag gezien wordt

Zoals de naam al doet vermoeden, vormt dit type T-shirt een V-vorm bij de hals. Jongens met ronde gezichten en brede schouders kunnen profiteren van deze halslijn omdat het hun lichaamstype hen een slanker uiterlijk geeft. Het kan worden gecombineerd met een knooploos shirt waarin de V-hals niet van onder het shirt komt.

Het ideale T-shirt voor een gespierde man

Het Y-hals T-shirt is het best te omschrijven als een kruising tussen een werkshirt en de V-hals. Het wordt geleverd met een knoopspleet dat enkele centimeters diep loopt en perfect over een goed gebouwde, gespierde borst past. De toevoeging van knoppen verhoogt de esthetische aantrekkingskracht met behoud van een ongrijpbaar soort machismo.

Het shirt van de golfers

Polo T-shirts zijn beroemd gemaakt door golfers en de gekleurde variëteit versierd met knopen voegt een gevoel van formaliteit aan de look. Mannen met een slank frame kunnen het meeste voordeel halen uit dit type T-shirt.