3 tips voor het kopen van motorkleding

Geplaatst op

Wanneer je voor het eerst een motorfiets koopt, moet je de kosten van uitrusting combineren met de waarde van de motorfiets als onderdeel van je totale prijs. Of je nu naar een sportmotor, een cruiser of zelfs een driewielige motorfiets kijkt, uitrusting voor je lichaam is absoluut noodzakelijk voor je veiligheid en comfort en is een van de eerste accessoires waarin je moet investeren. In dit artikel zullen we 3 tips geven voor de beste motorkleding sale. Ook staan we stil waar je hierbij goed op moet letten.

Dubbel check je pasvorm

Het belangrijkste bij het kopen van motorkleding is de pasvorm. Het is niet alleen belangrijk voor je comfort, maar ook voor je veiligheid, omdat je niet wilt dat losse spullen zich ophopen of eraf vallen. En hoewel je misschien enthousiast bent om voor je nieuwe uitrusting te gaan, is het belangrijkste hier, zoals het gezegde luidt: meet twee keer een keer gesneden, zodat je zeker bent van de metingen die je moet nemen wanneer je je aankoop doet.

Houd er ook rekening mee dat de pasvorm van jassen en broeken wat langer zal zijn, omdat ze in een rijpositie een beetje optrekken. Hoewel dit niet per se een perfecte pasvorm garandeert, brengt het je een stap dichter bij het kopen van uitrusting die jouw maat is.

man in red jacket and blue denim jeans standing beside black and white motorcycle during daytime

Ga voor kwaliteit

Zorg ervoor dat je kwaliteitsuitrusting koopt, want je wilt niet naar buiten gaan, iets kopen en ontdekken dat het na een paar ritten uit elkaar valt. Het beste advies in dit geval zou zijn om ervoor te zorgen dat je koopt van een gerespecteerd merk op dat gebied, hoewel je soms ook uitrustingen van mindere kwaliteit aantreft.

Ga voor verstelbaarheid

Controleer hoeveel sluiting en verstelbaarheid je op je uitrusting krijgt. Probeer in het geval van helmen uit te vinden in hoeveel schaalmaten de helm wordt geleverd, aangezien je een schaal wilt die dichter bij je maat ligt en niet alleen extra vulling om de extra ruimte op te vullen. Dus hoe meer schaalgroottes, hoe beter. Met helmen als de pasvorm niet helemaal goed is, kun je ook proberen de verschillende maten wangkussens te veranderen en bij sommige helmen heb je eigenlijk een vijfdelige voering, zodat je meer verstelbaarheid hebt.

Voor jassen, broeken, laarzen en handschoenen is het het beste om te kijken naar hoeveel verstelbaarheid je krijgt in termen van manchetten, kragen, de taille en de arm en been, aangezien dit plaatsen zijn die het meest kunnen variëren. Het is ook goed om te weten wat voor soort regelaars je krijgt, of het nu riemen en klittenband zijn, die je een meer persoonlijke pasvorm geven, of alleen klinknagels die je beperktere opties geven.

Gerelateerde berichten

Stoffen gekte: Alles over tweed

In de wereld van mode en stoffen is er een tijdloos materiaal dat synoniem staat voor elegantie en duurzaamheid: Tweed. Deze stof, met zijn warme,...

Lees meer

Over ons

Volg ons op de voet om telkens op de hoogte te zijn van de verschillende trends die spelen binnen de wereld van mode en lifestyle.

Contactgegevens

Via info @ dekledingbibliotheek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden